Rigging stunts & Technical

Stunt rigging

Uit een rijdende trein springen of na een achtervolging 20 meter vanaf een dakrand naar beneden vallen, deze spannende scènes die je vaak in films ziet creëert Blaze Stunts allemaal! Onze stuntmensen en objecten hangen aan kabels, die achteraf worden weggewerkt. Beveiliging speelt daarbij een belangrijke rol. Denk aan een cast en crew, die op een hoge berg draaien of op het dak van een hoog gebouw. Iedereen moet altijd 100 procent zichtbaar of onzichtbaar beveiligd worden. Met onze ervaring kunnen we absolute veiligheid garanderen én zorgen we ervoor dat elk gewenst effect bereikt wordt.

Eigen materiaal

Blaze Stunts beschikt over zeer veel eigen rigging materiaal en apparaten om al uw wensen te verwezenlijken op onze locaties in Nederland en België. In onze eigen rigging centrum kunnen we een volledige previz maken voor u project, waarbij we de vliegbewegingen demonstreren en de performers het nodige vertrouwen in de harnassen geven.

Technical engineering

We proberen er altijd voor te zorgen dat een effect gedraaid kan worden. Hiervoor hebben we een eigen engineering departement dat speciale klemmen, toestellen, dolly’s en dergelijke kan bouwen om een zo realistisch mogelijk effect neer te zetten. Neem onze parachute rig. Hierbij hangen we de performer op met 20 tot 30 kabeltjes, zodat het lijkt alsof iemand echt in een parachute naar beneden komt. Met onze camera seat zit de cameraman in een zetel, die we naar boven hijsen of laten zakken, bijvoorbeeld om een dynamisch shot te maken langs een gebouw of rotswand. Een autowrak meters de lucht in schieten doen we met perslucht kanonnen.

Rigging en wirework

Rigging en wirework zijn bijna niet meer weg te denken uit de filmwereld. Elke film heeft bijna een of meerdere scènes met kabels. De mogelijkheden zijn eindeloos. Enkele voorbeelden:

N

Een acteur die wegvliegt van een ontploffing

N

Een superheld die iemand slaat, die daarna meters achteruit vliegt

N

Een acteur die van drie hoog springt en zonder problemen wegwandelt

N

Een vliegende superheld

Wilt u rigging stunts inzetten?

Neem gerust contact op voor meer informatie. Wij koppelen de juiste stuntman of stuntvrouw aan de door u gewenste rigging stunt.