Auto- en motor stunts

Precision driving en andere autostunts

Of het nu gaat om een auto achtervolging, iemand op de fiets die geschept wordt, een auto crash tegen een boom of een auto te water, Blaze Stunts kan het! Bij precision driving laten onze precision drivers een auto exact hetzelfde doen, elke keer opnieuw. Van rakelings een camera passeren tot op 30 centimeter afstand stoppen van een acteur tot een crash op de exact aangewezen plek. Wij beschikken over speciale schelpen die we om autobanden doen. Hierdoor kunnen we op lage snelheid de meest waanzinnige slips uitvoeren met praktisch elke auto. Een lage snelheid betekent meer controle en veiligheid en makkelijker werken voor de DOP.

Auto crashes met pipe ramps en car cannons

Onze auto crashes variëren van een auto crash tegen een boom tot een sprong te water. Moet de klap echt extreem hard zijn? Dan slepen we het voertuig met een winch zonder de bestuurder of we bouwen het voertuig om, zodat het werkt met een afstandsbediening. Een auto over de kop? Dat doen we met een schans, pipe ramp of car cannon. Met een car cannon zit er een onder druk staande cilinder in de auto. Hiermee laten wij met een druk op de knop de auto een of meerdere keren over de kop slaan, zonder zichtbaar obstakel zoals een schans. Een schans of pipe ramp zit altijd verstopt, bijvoorbeeld achter een auto of struik. Wat we met een auto kunnen, doen we evengoed met een motor of andersoortig voertuig.

Enkele technieken

90 handbrake turn

De auto komt aangereden en draait een snelle bocht naar links of rechts waarbij de achterkant van de auto slipt in de bocht.

180 turn

De auto komt aangereden en draait een halve slag rond zijn as om achteruit verder te rijden.

180 J turn

De auto komt achterwaarts aangereden en draait ineens slippend een halve slag rond zijn as om vooruit verder te rijden.

Wilt u autostunts inzetten?

Neem gerust contact op voor meer informatie. Wij koppelen de juiste stuntman of stuntvrouw aan de door u gewenste auto stunt.